В последния кръг се решава кой изпада на Югозапад

Предстои вълнуващ край в Трета лига

В последния кръг се решава кой изпада на Югозапад

В четвъртък по терените на Югозападна България ще се изиграят срещите от 38-мия последен кръг от настоящото първенство на ЮЗ трета лига. След техния край ще стане ясно кой отбор ще изпадне освен Хебър II. 

На градския стадион в Сандански ще се срещнат третия във временното класиране отбор на „Вихрен“ с 66 точки и 18-тия, борещ се за оцеляване, „Пирин“ Разлог с 42 точки. Този мач е от съществено значение най-вече за отбора на гостите, които само при победа може да съхранят надеждите си за оставане в групата. Старши треньорът на „Вихрен“ Наджи Шенсой нееднократно е заявявал, че целта в момента е да заемат 3-тото място в крайното класиране, което ще е успех за неговия тим, имайки предвид неудачите от всякакъв характер, които го преследват през цялото първенство.  „Осем контузени и един наказан за мача срещу „Пирин“ Разлог. Ще разчитам на най-вече на млади таланти от ДЮШ на клуба. Нужна ни е само една точка, за да завоюваме третото място, но не е редно да правим такива бакалски сметки. Ще направим всичко възможно на терена, за да излезем с чест от двубоя“, заяви Наджи Шенсой.

Мачът „Оборище“ – „Хебър“ ІІ Пазарджик е от особено значение за отбора от Панагюрище, който в момента е 17-ти с 43 точки и само при победа си осигурява оставането в групата и през следващото първенство. В отбора на гостите няма да вземат участие наказаните Кристиян Янакиев и Костадин Велчев, с което още повече се отслабва мощта на „Хебър“ ІІ Пазарджик, който и без това е сигурен изпадащ.

В Самоков ще се срещнат отборите на „Рилски спортист“ – 7-ми с 52 точки, и втория във временното класиране отбора на ЦСКА ІІ със 77 точки. Мачът е без особено значение и за двата тима, като наставникът на армейски тим Стоян Александров сподели,  че ще даде шанс  в този двубой на млади таланти от ДЮШ.

В Ихтиман ще се срещнат 4-тия в класирането отбор на „Ботев“ с 64 точки с 10-тия „Витоша“ с 47 точки.  Наставникът на домакините Валери  Свиленов сподели, че целта на неговия тим в това първенство е да се спечели третото място в крайното класиране, а за да се случи това отборът му трябва да победи „Витоша“ Бистрица и да очаква изненада в мача „Вихрен“ – „Пирин“ Разлог.

На стадион „Свети Петър“ в Банско ще се срещнат 13-тия във временното отбор на местния тим с 45 точки и 16-тия ОФК „Костинброд“ с 43 точки. Изненадващо отборът на „Банско Тиим“ направи много силен есенен полусезон, а напролет се случиха много неочаквани резултати както у дома, така и навън. Взеха се спешни мерки от страна на ръководството на клуба за оцеляване на отбора, като се извършиха и смени, включително и в треньорския щаб. В изминалия кръг отборът на „Банско“ изигра много силен мач като гост на „Витоша“ Бистрица и спечели само една точка, която разбира се, може да се окаже и златна. Друга алтернатива за отбора на „козлите“ в четвъртък, освен победа, няма, и при 48 натрупани точки ще останат спокойно в групата.  В същия момент отборът на „Костинброд“ в изминалия кръг изигра много силен мач срещу един от авторитетните отбори – този на ФК „Кюстендил“. Това съхрани надеждите им за продължаване на борбата за оцеляване. Дял в този оспорван двубой има и съдийското ръководство, начело с бъдещия хуманен лекар Мурад Адем, който показа завидни умения пир ръководенето на срещата и с точните си отсъждания остави футболистите на двата отбора да покажат истинските си възможности и с действията си не повлия на крайния резултат на двубоя. Тази победа донесе лъч надежда за продължаване на битката за оцеляване  от отбора на „Костинброд“ , но това може да стане факт само при пълен успех в четвъртък на стадион „Свети Петър“ в Банско.

На стадион „Осогово“ в Кюстендил ще се срещнат 12-тия – ФК „Кюстендил“ с 45 точки и 6-тия „Левски“ ІІ София с 55 точки. Отборът на домакините трябва да победи на всяка цена, за да остане спокойно в групата и през следващото първенство. За отбора на гостите мачът е за престиж, защото дори и при загуба остава на 6-тото място.

В Симитли ще се срещнат 14-тия – „Септември“ с 44 точки , и  9-тия „Балкан“ с 49 точки. В изминалия кръг тимът от Симитли изнесе много силен мач срещу дублиращия отбор на „Левски“ ІІ София като гост и само лошия шанс ги лиши да се завърнат у дома с трите точки, които заслужаваха.  Спечелената точка бе много ценна  и в четвъртък възпитаниците на Спас Стоименов трябва да изиграят нов силен мач, да поледят „Балкан“ Ботевград и с 47 точки да останат спокойно в групата.

В Перник  ще се срещнат лидера на групата отбор на „Миньор“ с 94 точки и 8-мия – ЦСКА 1948 ІІІ с 49 точки.  Очаква се този мач да бъде спокоен,  защото ще бъде без значение и за двата тима. Домакините са едноличен лидер и съвсем заслужено станаха член на втора професионална лига през следващото първенство. Третия тим на ЦСКА 1948 изигра много силни срещи напоследък и съвсем заслужено се озова далеч над зоната на изпадащите.

На стадион Герман „Септември“ ІІ София -п 11-ти с 45 точки, ще посрещне 5-тия с 58 точки отбор на „Сливнишки герой“. В този двубой отборът на домакините трябва да се стреми да постигне успех, за да не остане изненадан от някои резултати от отбори, намиращи се в опасната зона със същия брой точки.