ЕУФОРИЯ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: Пирин се завърна в Трета лига

ОФК Костенец се отказа от баража

ЕУФОРИЯ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: Пирин се завърна в Трета лига

Огромна футболна еуфория завладя Гоце Делчев в последните часове, след като стана ясно, че местният Пирин се завръща в Югозападната Трета лига. "Орлетата" получиха това право след като ОФК Костенец се отказа от насрочения за утре на стадион "Бончук" в Дупница бараж, предаде кореспондент на NOVSPORT. Хората в града масово се поздравяват и вярват, че за футбола в Гоце Делчев предстоят много добри дни.

Пирин изпадна през миналия сезон от третото ниво на родния футбол, но тази година спечели безапелационно титлата "шампион" на Благоевградска област и доби право на участие в баражите, но след отказа на ОФК Костенец влиза директно. Нов член на Югозападната Трета лига след това решение е и Гранит (Владая).

"Не можете да си представите колко съм щастлив. Честитя на цялата общественост в Община Гоце Делчев завръщането на отбора в Трета лига. Благодаря на Общината и лично на кмета г-н Москов и нашите спонсори, без чиято помощ не беше възможно любимият ни Пирин да се пребори толкова бързо и да се завърне в по-горното ниво на футбола. Обещавам на всички, че веднага започваме работа за следващия сезон и съм сигурен, че ще бъдем фактор в Югозападната Трета лига", заяви развълнуван президентът на клуба Андон Смилянов. Той се нагърби с нелеката задача да ръководи Пирин в едни от най-тежките месеци в неговата история, но в крайна сметка успя да постигне целта си.