Френски съд спря търга за "Златната топка" на Марадона

Дъщерите на легендата оспорват собствеността на трофея

Френски съд спря търга за "Златната топка" на Марадона

Френски съд в сряда уважи жалбата на наследниците на Диего Марадона да се спре планираният търг за продажбата на "Златната топка", която легендарният аржентинския футболист спечели като най-добър футболист на Световното първенство в Мексико през 1986 година, предаде ДПА.

Вестник "Екип" съобщи, че Апелативният съд във Версай е отменил предишно съдебно решение, позволяващо провеждането на търга въпреки съпротивата на двете дъщери на Марадона, които оспорваха собствеността на трофея.

Трофеят липса от години, като очевидно е бил откраднат от сейф в банка н Неапол през 1989 година, когато аржентинецът беше футболист на Наполи.

След това имаше информации, че "Златната топка" се е появила през 2016, когато колекционер я е купил за скромна сума, заедно с други награди, който не е знаел какво точно купува.

Двама експерти по-късно установяват, че това действително е "Златната топка" от 1986, а дъщерите на Марадона претендират за собственост върху трофея като наследници и не искат той да стигне до аукцион.

Диего Марадона бе лидер на тима на Аржентина, който спечели световната титла през 1986 в Мексико след победа във финала срещу тима на Западна Германия с 3:2.