1. Novsport
  2. - Италия
  3. аdidas представи екипа на Милан за сезон 2015/2016

аdidas представи екипа на Милан за сезон 2015/2016

Новият екип ще направи ексклузивен дебют на 35-тия мач за сезона

аdidas представи екипа на Милан за сезон 2015/2016
Екипът на adidas за “Милан“ като домакин за сезон 2015/16 ще направи своя дебют на стадион Сан Сиро в мач срещу „Рома”. Новите екипи отдават почит на цветовете и традициите на Росонерите – традиционните пет черни и четири червени линии, без да се пропусне и пренебрегне фокуса върху иновациите и дизайна.Този екип, както и другите на Милан за 2015/16, имат логото на италианския трикольор, но и цветовете на Expo2015, за да се отдаде почит на Милано, който от 1 май до 31 октомври 2015 ще бъде домакин на „Universal Exhibition”, с цел привличайки милиони туристи от целия свят.
 
Дизайнът на екипа – този екип е подвластен на традициите на Милан, характеризирайки се с червени и черни линии, представени по модерен начин. Дизайнерското решение въплащава и връзката между минало, настояще и бъдеще и представя душата, ценностите и историята на клуба, но по модерен и елегантен начин. Водещата цел за adidas и „Милан“в създадаването наекипа е да представятекипа на Росонерите като отличаващ се знак на клуба, свързващ милиони фенове по света, които говорят различни езици, но носят с гордост същите цветове.

 
 
Червеният цвят с червени и черни линии се отличава с по-тъмни оттенъци и ефекти от познатите от предните сезони, които правят екипите по-класически и елегантни, но спазват традиционната и стилна интерпретация от миналото. Трите линии на adidas са сиви, за да създадат по-добро единство в останалата част от екипа. Шортите са бели с три сиви линии. Екипът на Росонерите като домакин е завършен с черни чорапи със сиви детайли.Логото на Милан е представено отпред, докато логото на adidas е отзад.Сивата бродерия с логото е представена върху задната част на черната яка, написана с официалния шрифт на клуба - „Milan Type”, както и имената и номерата на играчите.За втора поредна годинавърху екипите е представен и кръстта на Св. Георги, исторически свързан с Милано, за да подчертае силната връзка на клуба с традициите.
 
Новите екипи използват специалната технология adizero Technologyи ще предложат още повече скорост и комфорт на играчите. Те са направени от ултратънка и дишаща материя, която доставя свобода на движенията и удобство без  компромискъм еластичност и дълготрайност.
 
„Ние сме щастливи да представим 22-ия поред екип на Росонерите, създаден като колаборация между нашите собствени дизайнери с маркетинговия екип на Милан”, споделя Андреас Гелнер, Мениджър adidas за Южна Европа. „Представянето на този екип ще бъде последвано от комуникационна кампания с участието на най-отличителните играчи на Милан, която ще бъде представена чрез онлайн канали и масови събития в ключови пазари като Италия и Китай.”
 
„Този екип олицетворява по уникален и елегантен начин някои концепции като връзката между сегашни събития и история, които правят нашия клуб толкова специален. Символизира стил и иновация, но също и елегантност и функционалност. Тези ценности характеризират и Милан, и adidas. Този екип е доказателство за силната връзка междуadidas и Милан, която продължава повече от 20 години. Ние сме многогорди с този екип и ще работим заедно с adidas, за да подкрепим представянето му по света.”, казва още Яп Калма, търговски директор на ФК Милан
 

Екипите ще бъдат разпространени за продажба презмесец май 2015 във всички официални магазини наadidas и Милан, както и в онлайн магазините им и в други спортни търговски обекти по света.