ДА ИЗГОНИМ МЕНТЕТАТА ОТ СПОРТА: Истината за Градев

Вижте документи

ДА ИЗГОНИМ МЕНТЕТАТА ОТ СПОРТА: Истината за Градев

Георги Петров Градев не е вписан в никой от официалните регистри на българската адвокатура, водени от Висшия адвокатски съвет, т.е не е член на Адвокатска колегия, находяща се на територията на Република България.

Това се посочва в официален отговор до колегите от Tribune.bg от адвокатурата.

Георги Петров Градев няма каквито и да е правомощия да упражнява адвокатската професия на територията на Република България в качеството на „Адвокат от Европейския съюз“, по смисъла на чл. 11 от Закона за адвокатурата, се казва още в отговора на запитването.

Висшият Адвокатски съвет не разполага с данни дали Георги Петров Градев има разрешително за практикуване на адвокатската професия в чужбина, нито дали има право да представлява клиенти съгласно чл. 10 от Закона за адвокатурата, която разпоредба предвижда и наличие на придобита от лицето адвокатска правоспособност, става още ясно от отговора на официалния орган.

В миналото много хора, запознати с биографията и юридическата подготовка на подвизаващия се като специалист по спортно право Георги Градев, са поставяли под въпрос адвокатската му правоспособност и юридическо образование. С подновените му амбиции да превземе футболния съюз, темата има ли право да раздава съвети по юридически теми отново излезе на дневен ред. Интересно е, че въпреки многогодишните съмнения, въпросът никога не е бил поставян директно на амбициозния господин по време на множеството му медийни изяви.

Затова бе потърсен и отговор от Висшия адвокатски съвет, където се съхранява цялата информация за имащите право да практикуват в страната адвокати.

Обръщаме внимание на колегите журналисти, че трябва да подхождат внимателно към този човек, който изглежда е патологичен лъжец до степен да се подвизава с измислена биография. Да бъде представян като адвокат, да му се дава думата и да бъде пазен от въпросите кога и къде е получил юридическата си диплома, погазва основни журналистически принципи. Както и да бъде канен да се изказва по юридически въпроси в експертно качество.

Това обаче е преди всичко предупреждение за всички федерации, клубове и спортисти, че не трябва да му се доверяват и да използват правните му услуги, тъй като няма правоспособност, а по всяка вероятност и юридическо образование. По тази причина неговата дейност може само да навреди на „клиентите“, както се е случвало и в миналото. Има множество случаи, при които е лъсвала неговата некомпетентност, затова би трябвало всички спортни хора да се обединят около това да се изгонят ментетата от спорта.

Що се отнася до това, че обяснява, че е експерт по „спортно право“, според истински юристи, това е напълно невъзможно, защото би трябвало да е изучавал и търговско, гражданско, административно и наказателно право. Юристите са категорични, че случаят на Градев е аналогичен с това някой да се обяви за специалист „Уши, нос, гърло“ без преди това да е изучавал медицина.

В адвокатските среди се шегували още, че Георги Градев е адвокат, колкото Мартин Божанов е Нотариус.

Шефът на световния кану-каяк: Винаги е удоволствие да бъдем в Пловдив

„Наслаждаваме се на българското гостоприемство", заяви Томас Кониецко

Вижте какво предлага новият дигитален офис на FIBANK

Вижте подробности

Министър Глушков с поздравителен адрес до Георги Иванов

Президентът на БФС навършва 48 години днес

Министър Глушков спаси още една програма

Министърът на младежта и спорта осигури 1 милион лева за програмата „Спортен час“

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд