Кристиано: Трябва да започнем силно

„Готови сме“, отсече звездата на Португалия

Кристиано: Трябва да започнем силно

Звездата на националния отбор на Португалия по футбол Кристиано Роналдо смята, че е подготвен добре за рекордното с5и шесто участие на финали на Европейско първенство, съобщи ДПА.

"Подготвих се сам за това състезание. Имаме пет дни до първия мач и трябва да започнем добре", каза нападателят при пристигането на отбора в базата в Мариенфелд.

Европейският шампион от 2016 Португалия започва участието си в турнира с мач срещу Чехия във вторник, преди да се срещне още с Турция и дебютанта Грузия в Група "F".

"Винаги усещам тръпки в стомаха, особено в деня преди първия ни мач. Радвам се, че ги усещам, защото ако не е така, по-добре да спра. Готови сме", каза Роналдо. Той е впечатлен от посрещането на феновете.

"Впечатляващо е, изглежда сякаш сме си в Португалия. Много е хубаво - от пристигането ми на летището до базата през целия път имаше португалски фенове", добави той.

Според полицията около 6000 привърженици са посрещнали тима. В допълнение автобусът, който откара отбора от летището в Мюнстер/Оснабрук до хотела е бил ескортиран от 400 души на мотори.

"Невероятно. На моя португалски език няма дума, с която мога да опиша това посрещане. Посрещането на летището беше пълно със страст и португалски цветове. В хотела дори беше още по-специално", каза и испанският селекционер Роберто Мартинес.