1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Поне 16 тона храна на ден изяждат състезателите на световното по гребане в Пловдив

Поне 16 тона храна на ден изяждат състезателите на световното по гребане в Пловдив

Гребците на Великобритания влюбени в българската мусака, новозеландците предпочитат сирене по шопски

Поне 16 тона храна на ден изяждат състезателите на световното по гребане в Пловдив
Световното първенство по гребане за мъже и жени продължава с пълна сила на гребния канал в Пловдив. Извън водата обаче също е достатъчно интересно. Изхранването на участниците също е като за световно. 
 
Организаторите на световното първенство по гребане в Пловдив осигуряват тонове храна за спортистите и техните екипи. Участниците в шампионата изяждат по 4 тона месо на ден, като предпочитанията са към пилешкото и телешкото, а количествата на свинското са по-ограничени.
 
Основаната храна за отборите обаче се оказва пастата. На ден в Пловдив се консумират по около 6 тона макаронени изделия. Около 6 тона е и количеството на зеленчуците, консумирани дневно. Отборите са категорични, че не искат храната им да е пържена или панирана, макар че има и малки изключения.
 
Едно от най-любопитните искания е отправено от националния отбор на Великобритания. В заявката им за храна фигурира изрична молба да им бъде предлагана българската мусака. Британците обожават също палачинки със спанак и сирене.
 
Всъщност англичаните се оказаха най-големите ценители на тукашната кухня.  Дотолкова харесват родните специалитети, че всеки ден от хотела им поръчват допълнително количество продукти.
 
 
Ценители на родната кухня се оказаха и новозеландците, които се влюбили в българското сирене по шопски.  
 
Спортистите на Норвегия пък имат специални изисквания към някои от храните. Те направили инструктаж на готвачите си в хотела как да им приготвят каша от овесени ядки с мед и канела за закуска. Освен това някои от състезателите консумирали безглутенови храни. Затова и си носят хляб от родината. 
 
Литовците пък настоявали да имат в менюто картофени кюфтета и различни ястия с картофи.
 
 
Със специални изисквания са и австралийците, които предварително са поръчали фъстъчено масло, авокадо и гуакамоле да присъстват задължително в менюто им.

 

Валентин Генчев с един успешен опит на световното в Манама

Той не успя да запише двубой в категория до 67 кг

Йоана Илиева с бронз във Франция

Надпреварата се проведе в Орлеан

Ново скоростно реми за световната шахматна титла

Дин Лижън и Гукеш Домараджу остават с равни шансове да спечелят отличието

Ангел Русев и Джан Зарков влязоха в седмицата на Световното в Бахрейн

В категория до 55 кг

Насар: Последните ръководители на федерацията са виновни, министерството помага

"Отмених операцията заради България", разкри щангистът

Карлос Насар спечели "Спортен Икар"

Вижте всички наградени

Женския национален отбор по водна топка ще участва на Световната купа

Женският национален отбор ще участва в Световната купа по водна топка от 14 до 17 декември в Истанбул

България ще участва с 6 състезатели на Световното по плуване

Вижте представителите ни за шампионата в Будапеща

Ето как ще бъде избран новият президент на МОК

За поста за момента претендират седем човека