Отлагат Тайсън - Пол за след поне пет месеца

Сблъсъкът трябваше да се проведе през юни, но легендарният боксьор получи здравословен проблем

Отлагат Тайсън - Пол за след поне пет месеца

Майк Тайсън настоява двубоят му с Джейк Пол да бъде преместен за периода между октомври и декември. Първоначално се очакваше двамата да се бият на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас. Битката им обаче беше отложена до второ нареждане, след като Тайсън беше сметнат за медицински негоден да се състезава, след като получи обостряне на язва.

До сега нова дата не е обявена, въпреки че според Пол Тайсън вече е предоставил график за завръщането си на ринга.

"Очевидно е, че новината е съкрушителна. Съкрушен съм, нямам думи, потрошен съм", заяви Пол, след като се появи новината, че двубоят им ще бъде отложен. "Ти (Тайсън) каза, че искаш да направим това през четвъртото тримесечие, аз съм готов, просто ти трябва малко време, така че съм готов, когато и ти си“.

„Това е твърде голяма възможност и смятам, че тази битка ще промени света, а аз превръщам всичките си "Загуби" в "Победи" и това е мотото, с което живея. Работихме толкова усилено тук, в този лагер. Просто се чувствам зле за всички, които участват в това събитие, в подгласниците. Възможността беше отнета от всички нас."

Четвъртото тримесечие е между октомври и декември. Много рядко се случва даден двубой да бъде отложен с цели пет месеца. Дори Артур Бетербиев срещу Дмитрий Бивол, който беше преместен от 1 юни за 12 октомври, след като първият скъса връзки, се случва по-рано.

Изявлението на Most Valuable Promotions от миналия петък гласи: "Предстоящият дългоочакван боксов мач между Джейк Пол и Майк Тайсън за съжаление ще бъде отложен. По време на последващата консултация в четвъртък с медицински специалисти относно скорошното обостряне на язвата му, препоръката е Майк Тайсън да прави минимални до леки тренировки през следващите няколко седмици и след това да се върне към пълноценни тренировки без ограничения“.

"И Майк, и Джейк са съгласни, че е справедливо да се гарантира, че двамата спортисти ще имат еднакво време за тренировки, за да се подготвят за този важен мач и да могат да се състезават на най-високо ниво.

"Здравето и благосъстоянието на спортистите са наш основен приоритет и ние напълно подкрепяме Майк да отдели необходимото време, за да може да се представи на нивото, което очаква от себе си.

"Очаква се Майк да се върне към пълния си тренировъчен график през следващите седмици и няма търпение да се върне на ринга. MVP очаква пренасрочване на мача за по-късно тази година на стадион AT&T и ние очакваме вълнуващо и добре подготвено състезание между тези двама изключителни спортисти“.

Боксьорите отпътуваха за Париж с надежда за ново злато

Вижте подробности

Двукратен световен шампион по бокс се отказа

Вижте подробности

Националите по бокс тренират с олимпийски и световни шампиони във Франция

Отлично организиран лагер, радва се треньорът Жоел Арате

Отиде си най-добрият ни джудист

Вижте подробности

Станимира Петрова и Светлана Каменова с тежки тренировки преди Париж 2024

Националките ни готови да атакуват медалите в Париж след силен лагер в Италия

Романтична развръзка на Senshi 22

Вижте каква

Биляна Дудова спечели среброто в Испания

На финала при 62-килограмовите световната и четирикратна европейска шампионка отстъпи пред Астрид Монтеро

Биляна Дудова е на финал в Испания, ще спори за титлата

Българката постигна три победи до момента в категория до 62 килограма

Кирил Милов с коментар за получената квота в Париж

Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен