Искат радикална промяна в правилата за реванша Усик - Фюри

Вижте подробности

Искат радикална промяна в правилата за реванша Усик - Фюри

Маурисио Сюлейман иска реваншът между Тайсън Фюри и Олександър Усик да бъде оценяван от шестима съдии. Президентът на WBC агитира за радикалната промяна на правилата преди първата среща между Фюри и Усик.

Предложението обаче срещна острата съпротива на конкурентните санкциониращи органи и организаторите, което означаваше, че традиционните трима съдии заеха местата си на ринга. От WBC обаче, които твърдят, че допълнителните трима съдии ще намалят възможността за спорно решение, не са склонни да се откажат толкова лесно.

Необезпокояван от отзвука, Сюлейман утвърди позицията си преди втория двубой между Фюри и Усик.

"Ще агитирам за двубоите на WBC за тези, които имат право, и ще започнем да го правим", заяви Сулайман пред Casino Reviews. "Стигна се дотам, че другите организации и промоутъри не подкрепиха идеята, така че ще го направим както обикновено в битките на WBC. Направихме няколко в Мексико и ще продължим да го правим в битките на WBC, като ще го следим и ще видим как ще се развият нещата“.

„Беше много равностоен двубой. Стигна се до 11-ия рунд и той беше оценен в полза на Олександър Усик от двама съдии, като единият от тях в лицето на Майк Фицджералд и  Меткалф (Крейг Меткалф) го оцениха в полза на Тайсън Фюри. Така че, ако Меткалф го беше оценил в полза на Усик, а не на Фюри, това щеше да бъде единодушно решение за Усик“.

„Ако Фицджералд беше дал оценка на Фюри, той щеше да спечели боя, така че рундовете бяха много близки, особено този. Огромната лява ръка в края на рунда на Усик беше показателна. Оценяването е субективно, това е сложна задача, но смятам, че победата с разделено решение за Усик е повече от справедлива и приемлива. Нашата позиция е винаги да разполагаме с най-добрите възможности, за да избегнем спорове, и затова искахме шестима съдии."

Усик победи Фюри с разделено решение, когато двамата се биха за първи път на 18 май. Съдията Мануел Оливер Паломо оцени двубоя със 115-112 точки в полза на Усик, докато Майк Фицджералд го даде на Усик с минималната разлика от 114-113 точки. Третият съдия, Крейг Меткалф, беше на обратната страна с резултат 114-113 за Фюри. Сега двамата ще се срещнат на 21 декември в Рияд, Саудитска Арабия, след като Фюри активира клаузата за реванш в договора им.

Боксьорите отпътуваха за Париж с надежда за ново злато

Вижте подробности

Двукратен световен шампион по бокс се отказа

Вижте подробности

Националите по бокс тренират с олимпийски и световни шампиони във Франция

Отлично организиран лагер, радва се треньорът Жоел Арате

Отиде си най-добрият ни джудист

Вижте подробности

Станимира Петрова и Светлана Каменова с тежки тренировки преди Париж 2024

Националките ни готови да атакуват медалите в Париж след силен лагер в Италия

Романтична развръзка на Senshi 22

Вижте каква

Биляна Дудова спечели среброто в Испания

На финала при 62-килограмовите световната и четирикратна европейска шампионка отстъпи пред Астрид Монтеро

Биляна Дудова е на финал в Испания, ще спори за титлата

Българката постигна три победи до момента в категория до 62 килограма

Кирил Милов с коментар за получената квота в Париж

Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен